Talentenmiddag

Groep 3, 4 en 5 zijn op het moment bezig op de dinsdagmiddag met een circuit van 4 onderdelen.

Ze maken zelf een fotolijstje van hout en versieren deze zelf, ze zijn aan het cakejes bakken en versieren, ze maken huisjes door deze te “metselen” en groep 5 is aan het figuurzagen. Ook maken ze alvast iets voor de Pasen.

Elke week schuiven we door, zodat in 4 weken alle kinderen alles hebben gedaan.

Vlinderproject

Groep 3 en 4 heeft vanaf de meivakantie een vlinderproject in de klas gehad. Via de vlinderstichting hadden we eitjes van rupsen, rupsen en coconnen gekregen. We hadden voor de meivakantie al plantjes laten groeien. Dit was maar goed ook, want de rupsen gingen heel veel en snel eten. We moesten nog meer plantjes erbij halen. Toen de rupsen genoeg gegeten hadden, gingen ze zich verpoppen. We weten nu dat de cyclus van eitje tot vlinder 44 dagen duurt. Ook hebben we de rupsen elke dag bekeken en konden we zien hoe ze lopen, dat ze haartjes hadden, dat ze zich vasthouden en hoe. Het was een geslaagd project. Vissen: We hebben met visnetjes in de vijver gevist aan het vijverpark. Helaas hebben we niet veel gevonden, dat was jammer. Ook de sloten waren niet geschikt om wel veel te vangen. De kinderen hebben goed nagedacht waarom we niet zoveel konden vangen. Ook hebben we gekeken naar de waterplanten die rond de vijver staan. Dit was ondanks de kleine vangst van 2 waterspinnen toch een leuke middag.

In groep 3 en 4 zijn we in januari begonnen met het project vogels in de winter. De kinderen hebben in de klas vetbollen gemaakt met frituurvet en vogelzaad. Ook hebben de kinderen pinda's geregen. We hebben de vetbollen en de pinda's buiten opgehangen bij school. Hier kwamen verschillende soorten vogels op af, bijvoorbeeld een roodborstje, een koolmees maar ook duiven.
 In de klas hebben we een hoek gemaakt van het project met Engelse woorden erbij.

De kinderen hebben van vla/yoghurt pakken een voederhuisje gemaakt, waar de vetbol in kon liggen. Ook hebben de kinderen de pindasnoeren meegenomen naar huis. De kinderen hebben door het kijken naar verschillende vogels met het kleuren van een werkblad geleerd hoe de verschillende soorten vogels eruit zien.
De komende weken gaan we verder met het project.

Welkom in groep 3 en 4.
Onze klas bestaat uit 18 leerlingen.
 8 Leerlingen in groep 3 en 10 leerlingen in groep 4.

Onze juffen zijn:
Juf Marjan ( maandag, dinsdag en woensdag)
Juf Bianca ( donderdag en vrijdag)
Op maandag en donderdag werkt juf Elly ook  met kleine groepjes leerlingen.
Juf Melanie is onze stagejuf en juf Tecla en juf Hennie geven les in GVO en HVO, maar dat is alleen voor groep 4 t/m 8.

We hebben een gezellige klas en werken veel samen.  Ook proberen we elkaar te helpen.

Rekenen, schrijven en lezen, alles is nieuw in groep 3. We vinden het ontzettend leuk.
We hebben we al veel letters geleerd.  We werken met Veilig leren lezen en zijn net begonnen met kern 3. De woordjes van elke kern staan ook hieronder op de website.

In groep 4 hebben we een aantal nieuwe vakken. Taal, geschiedenis, verkeer en natuur en techniek zijn daar een voorbeeld van.

Regelmatig zullen we hier een  stukje plaatsen over het wel en wee in onze klas.

veilig en vlot

Om thuis te oefenen met lezen, kunt u gebruik maken van veilig en vlot.

Deze woordrijen worden ook in de klas geoefend.

Kern 1: veilig en vlot

Kern 2: veilig en vlot.