De tour van Fien

Dinsdag 26 januari zijn we naar de voorstelling: Tour van Fien geweest in de Burght in Vollenhove. Fien is een meisje. Ze doet aan wielrennen. Haar vriendin helpt haar en ze trainen elke dag. En toen moest haar vriendin verhuizen naar Maastricht, want haar vader heeft een andere baan. Maar Maastricht is ver weg, want Fien woont in Groningen. Fien wil een fiets om naar Maastricht te fietsen. Maar daar hadden ze geen geld voor. En het mocht niet van haar moeder. M aar er stond nog een fiets van Fiens vader in de schuur. Maar die mocht ze niet pakken van haar moeder. En toen ging Fien moeder boodschappen doen. maar toen ging Fien de fiets pakken van haar vader en fietste naar Maastricht. De moeder kwam terug en ze zag Fien niet. Toen was de fiets weg. Ze ging met de scooter Fien zoeken. Fien viel neer bij finish, in Maastricht. Maar toen was de moeder er en hielp Fien overeind en duwde haar over de finish. Haar moeder was trots op haar en haar vriendin ook!

Lisan v/d Linde en Daniël Dedden

Schoolvoetbaltoernooi

We gingen om 12.00 uur eten op school. Daarna gingen we naar Oldemarkt. We gingen ons daar omkleden De eerste wedstrijd hadden we met 1-0 gewonnen. De tweede met 2-1 gewonnen. En de derde hadden we met 2-0 verloren. We kwamen in de kwartfinale en die hadden we met 1-0 verloren. Daarna moesten we nog een wedstrijd doen. We werden derde! Wij waren team 2, van de vier teams van onze school. Wij hadden als school 3 prijzen. In ons team zaten Tristan, Lisan, Yuka, Nick, Jarno, Silke en Judith. Geschreven door Lisan en Yuka.

Gastles reptielen

Donderdag 9 april kwamen Richard Versluis en 2 vrienden bij ons een gastles geven over reptielen. Ze gingen vertellen over reptielen en namen ook reptielen mee zoals : babyschildpadjes ,kleine slangetjes en nog veel meer dieren. Ze hadden ook een PowerPoint gemaakt. Een van zijn vrienden bestuurde de PowerPoint. Er was ook een boa constrictor die heel lang en dik was . Een boa constrictor is een slang. Hij kan wel 4 tot 5 meter lang worden en hij kan wel 20 kilo wegen. Richard deed die dikke en zware slang om zijn nek. De babyschildpadjes heten Pimmetje en Pommetje.

Gemaakt door Silke Woudsma en Judith Meuleman

Reptielen

Toen Richard Versluis en 2 klasgenoten aankwamen, waren we nieuwsgierig wat er in de dozen zaten. Ze gingen zich voorstellen en lieten een slang zien. Dat was heel erg gaaf ,want we mochten ze aaien. Toen ze zeiden dat we moesten raden, kenden we er al veel. Daarna kwamen de schildpadden, ze heten Pimmetje en Pommetje. En toen kwamen de gekko’s en zelf hadden ze een luipaardgekko meegenomen die was heel mooi. En die voelde gek aan. En er kwamen leguanen. Nog even over de slangen. Ze hadden ook een hele grote slang meegenomen. Als je die aanraakt voel je de spieren van de slang. En op het laatste gingen we een groepsfoto maken.

Groetjes Jarno v/d linde en Roy Veenstra.

GVO.
GVO gaat over god. God is eigenlijk een soort baas die je niet echt kunt zien .Wij werken op een werkblad. En we krijgen een verhaal te horen. Onze juf heet Tecla Poortland.

Annemijn v/d Bles

HVO
Elke  maand hebben we een thema, dit thema is feest. We praten ook over geluk en liefde . Mijn juf heet juf Hennie. We zingen een liedje over feest. En we knutselen over feest. We maken werkbladen over feest. We praten veel over ons zelf en over feest. We luisteren naar de liedjes van feest. Het nieuwe liedje van kinderen voor kinderen heet feest.

Yuka van Ens groep 5   Mariët Elzinga groep 6

Gym groep 6.

We doen altijd leuke dingen.
Meester Wolter geeft ons les en dat doet hij heel erg goed!
Als iemand jarig is dan mag je iets verzinnen van een half uur.
We gymmen altijd op dinsdagmiddag met groep 6, 7 en 8.
Soms krijgen we een beetje spierpijn.
Maar daar kunnen wij wel tegen!

Jarno v/d Linde, Roy Veenstra en Silke Woudsma

Jantje Beton

Wij hebben dit jaar Jantje Beton gelopen. Twee vragen van Jantje Beton: Wat is Jantje Beton? Je gaat bij je buurt lopen en elke lot kost 2 euro. Waarom doen we aan Jantje Beton? De helft van het bedrag gaat naar de school. De andere helft gaat naar speelplaatsen in Nederland. Hoeveel euro hebben we opgehaald? 610 euro, dus 305 euro gaat naar de school.

Judith Meuleman, Mariët Elzinga, Mika KLeinsmit

Gym van groep 3, 4 en 5

We krijgen één keer in de week gym van juf Marjan. Dit is de juf van groep 3 en 4 en geeft ons samen met groep 3 en 4 gym. We gaan vaak in drie groepen gymmen. Op het eind gaan we nog een tikspelletje doen. We vinden het leuke lessen.

Nick Menger, Sven Polderman en Marije Kingma

Knutselen

We knutselen leuke dingen. Je gebruikt je fantasie en je creativiteit.
We hebben verjaardagskalender gemaakt en feest varken. We hebben ook de gouden regels gemaakt in drietallen. En we hebben vlaggetjes gemaakt. Onze klas ziet er met deze knutselwerkjes  feestelijk eruit.
We hebben het zonnetje van de week geknutseld .En daar hebben we onze  foto op een geel papier
geplakt daar op staat het zonnetje van de week op. Als je het zonnetje van de week bent, mag je klusjes doen voor juf en krijg je van elk kind een complimentje, dat zijn dan de zonnestralen.
Wesley Streekstra , Tamara van der Tol , Esra Wemer